Eğitim Yaşamında Özel Dersin Önemi



Etkin bir öğrenme kabiliyeti ve verimli sonuçlar için, öğretilen ders yalnızca teorik bilgilerden oluşmamalıdır. Ne kadar çok patiğe önem verilir ve ne kadar çok çocuğun öğrenme becerisine göre bir plan çizilir ise başarıda o oranda yakalanmış olur. Bu anlamda eğitim yaşamında özel dersin önemi büyüktür. Çünkü özel ders, eğer iyi bir kaynaktan alınır ise çocuğun öğrenme becerilerini geliştirir, teorideki tüm bilgilerin pratiğe daha hızlı dökülmesini sağlar ve korku yerini keyif ve başarıya bırakır. Bizler de Türkiye’nin seçkin özel ders kurumlarından biriyiz. Her yıl yüzlerce öğrenciyi geleceğe hazırlıyor ve öğrencilerimizin başarıları ile gurur duyuyoruz.
Öğrencilerin ne istediklerini bilmesi ve hedeflerine odaklanması ancak iyi bir eğitim ile mümkündür. Tabi iyi bir eğitim de empati kurabilen, donanımlı, başarılı eğitmenler ile mümkündür. Özellikle üniversiteye hazırlanan gençler, okullarda ve aile içinde büyük bir sınav baskısı ile karşılaşır. Bu durum ne yazık ki öğrencinin, en tehlikeli yaşlarda sınav stresi ve bunalımı yaşamasına sebep olur. Oysa bunun yerine, öğrencinin hedeflerine odaklanmasını, yeteneklerinin bilincinde olmasını sağlamak çok daha faydalıdır. Bizler de bu doğrultuda ilerliyor ve kendine güvenen, yeteneklerini kullanabilen, başarılı gençler yetiştiriyoruz.

Okuldaki Derslere Destek Programları

Öğrencilerimizi yalnızca lise ve üniversite sınavlarına hazırlamıyor, aynı zamanda okulda da başarıyı yakalamalarını sağlıyoruz. Eğitim yaşamında özel dersin önemi aslında okuldaki derslerin etkin bir şekilde öğrenilmesini de kapsıyor. Öğrenciler, okul yaşantılarında başarısız olduklarında, genellikle daha uyumsuz ve hırçın bir yaklaşım sergiliyor. Ayrıca derslerden korkuya dayalı uzaklaşmalar da söz konusu oluyor. Ancak okulda da başarıyı yakalayan öğrenciler, kendilerine olan güveni geri kazanıp, hedeflerine daha sıkı sarılabiliyor.
Seçkin bir eğitim kurumu olarak, öğrencilerimize zaman zaman sınavlar uygulamaktayız. Bu sayede öğrencilerimizin hangi konularda eksik olduklarını ve seviyelerini daha rahat izleyebilmekteyiz. Temelden eksikliği bulunan öğrenciler ile birebir, yakından ilgilenen bir öğretmen kadromuz bulunmaktadır. Öğrenciler diledikleri zaman https://www.eveozelders.com sitesinden birebir ders alabilirler ve soru sorabilirler. Ayrıca öğrencilerin boş zamanlarını daha verimli değerlendirebilmesi için, uluslararası kaynakların da yer aldığı zengin bir kütüphanemiz de bulunmaktadır. 

Öğrenci Odaklı Çalışma Prensibi

Bazı öğrencilerimiz, hastalık ya da ailevi problemlerden kaynaklı derslere katılım sağlayamayabilir. Bu durum, o öğrencilerimizin derslerden eksik kalacağı anlamına gelmez. Derse katılım sağlayamayan öğrencimiz için derhal bir ders programı hazırlanır ve öğretmenin de müsait olduğu bir zaman diliminde devreye sokulur. Kısacası öğrenci alamadığı tüm dersleri bu sayede telafi edebilir. Hatta öğrenci alsa da anlamadığı konularda da ek ders talep edebilir. Kurumumuz bu tip ek hizmetleri ücretsiz olarak vermektedir.
Tüm bu noktalar göz önüne alındığında, eğitim yaşamında özel dersin önemi aslında tartışmaya açık değildir. Bazı okullardaki müfredatın yetersizliği, öğrencinin dikkat kaybı ve kalabalık sınıflar kader değil. Çok daha teknolojik ve ekipman anlamında eksiksiz sınıflarımız, eşsiz kaynakların bulunduğu kütüphanemiz, öğretirken eğlendiren müfredatımız ve deneyimli öğretmen kadromuz ile gençlerimizin hizmetindeyiz. Artık sıkılmadan, zorlanmadan ve korkmadan öğrenme zamanı. Despotluktan uzak, ılıman ve güler yüzlü eğitim sistemimiz, gelecek nesillerimize ışık tutmakta.

Comments

Popular posts from this blog

Sözel bölümler ve sözel meslekleri